Известие

Collapse
No announcement yet.

Странно виене при 147 1.6 ТС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
    Явно не мислиш - какво става кат отпуснеш петите и ремъка е хлабав. Оправяй се сам щом се присмиваш
    Опасен си. Добре че хората не те слушат, досега половината да са им починали колиците
    Fiat Punto 1.4GT 1996
    Hyundai Tucson 2.0 2007
    Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от sussy7 Покажи съобщение
      ремъкът си го зацепи по нормалният начин, без специални инструменти,
      И после се е разтракала?
      sigpic
      Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
      156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
      147 JTDm 140-Малката манекенка
      GT- JTDm 150

Comment

Сигурно ли е , че виенето е от двигателя? При мен се появява, когато маслото за сервото на волана понамалее и за това винаги гледам да е на мах.

Comment

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
          Опасен си. Добре че хората не те слушат, досега половината да са им починали колиците
          Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
          0879369082

Comment

Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
            И после се е разтракала?
            ако питаш,защото се съмняваш в зацепването, аз бях там и добре го зацепи,хем бе на белезите и на 3-те места, хем го превъртя 4 оборота с клиу4 преди да я запали, и всичко бе наред, и преди да свали първия пут ремака имаше леко тракане, но като не е натегнат много,а по нормален начин виенето намалява,а тракането се увеличава.

Comment

ако питаш,защото се съмняваш в зацепването, аз бях там и добре го зацепи,хем бе на белезите и на 3-те места, хем го превъртя 4 оборота с клиу4 преди да я запали, и всичко бе наред, и преди да свали първия пут ремака имаше леко тракане, но като не е натегнат много,а по нормален начин виенето намалява,а тракането се увеличава.
              Тия белези откъде се появиха, като фабрично няма такива а се зацепва със специален инструмент?
              Fiat Punto 1.4GT 1996
              Hyundai Tucson 2.0 2007
              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Първоначално публикувано от Георги Живков Покажи съобщение
                Сигурно ли е , че виенето е от двигателя? При мен се появява, когато маслото за сервото на волана понамалее и за това винаги гледам да е на мах.
                според мен не е от сервото защото волана не го пипам и пак вие, а от сервото отпреди знам,че е подобно на жужене,а това е кат силен вятър, и се усилва с покачването на оборотите, а ако е от сервото не би следвало на място с покачване на оборотите да се засилва,а на тихи да го няма.

---------- Post added at 22:55 ---------- Previous post was at 22:53 ----------

Тия белези откъде се появиха, като фабрично няма такива а се зацепва със специален инструмент?
                майстора ги направи преди да свали ремъка първият път. всъшмост направи на коляновия вал само, на разпределителните имаше отпреди и на по тях.

Comment

майстора ги направи преди да свали ремъка първият път. всъшмост направи на коляновия вал само, на разпределителните имаше отпреди и на по тях.
                  Браво, Юнак.......
                  Ся малко на дизел мяса!!!!
                  sigpic
                  Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
                  156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
                  147 JTDm 140-Малката манекенка
                  GT- JTDm 150

Comment

Браво, Юнак.......
                    има нещо такова, но като не е обтегнат докраи ремака. а каква ще е причината?

Comment

има нещо такова, но като не е обтегнат докраи ремака. а каква ще е причината?
                      А ти откъде си? Чека вътре свети ли ти ?
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

А ти откъде си? Чека вътре свети ли ти ?
                        от Плевенско съм, а вътре нищо не ми свети, и преди не ми светеше, само като откачихме пистовия ремак ме предупреждава на борда да заредя акумолатора

Comment

от Плевенско съм, а вътре нищо не ми свети, и преди не ми светеше, само като откачихме пистовия ремак ме предупреждава на борда да заредя акумолатора
                          Трябва да се зацепи колата с пети и часовник, иначе можеш да строшиш мотора, каквито и белези да направил майстора.
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Браво, Юнак.......
                            Te това вече си е пишман работа. А МАЙСТОРЪТ виде ли дал има обелезано как стои шайбето спремо вариатрото, ми е интересе на мен?
                            Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
                            156 1.8TS 16V (01.2001)
                            147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
                            0879369082

Comment

Трябва да се зацепи колата с пети и часовник, иначе можеш да строшиш мотора, каквито и белези да направил майстора.
                              лоша работа, тя е разглобена при него,а той няма такива неща, а явно и в чужбина са я зацепвали като него защото има още 2 белега на коляновия вал и на разпределителните, а доколкото разбирам, ако имаш тези инструменти,няма нужда да се правят белези.

---------- Post added at 23:37 ---------- Previous post was at 23:33 ----------

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение
                              Te това вече си е пишман работа. А МАЙСТОРЪТ виде ли дал има обелезано как стои шайбето спремо вариатрото, ми е интересе на мен?
                              хмм, според мен не, или поне не е споменавал нищо за вариатора, остави,че трябва да се зацепи спрямо колелото на разпределителния вал, нали така,да не бъркам аз нещо. Всъщност този вариатор на левия или десният вал е като застанеотдясно на колата и си срещу колелата на валовете?

Comment

Нито при 1.6 съм имал виене, нито сега с 2.0ТС ! А между другото 2.0тс може да "вие" специфично от прецакани лагери на баланс валовете
                                Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                                Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Working...
                                X